GreenEcoNet

Connecting SMEs for a green economy

Zero-emissie verhuizingen met elektrische verhuiswagens van Aad de Wit

Erwin Hofman's picture

Aad de Wit Verhuizingen biedt zero-emissie verhuizingen, door gebruik te maken van elektrische vrachtwagens die rijden op groene stroom.

Aad de Wit Verhuizingen biedt zero-emissie verhuizingen. Door gebruik te maken van elektrische vrachtwagens die rijden op groene stroom uit wind- en zonne-energie worden er geen broeikasgassen uitgestoten. Aad de Wit Verhuizingen, met het handelsmerk ‘Verhuis Elektrisch’, is het eerste bedrijf in de branche dat daadwerkelijk elektrisch en zonder emissies werkt.

Sinds 2008 biedt Aad de Wit Verhuizingen de mogelijkheid om CO2-neutraal te verhuizen. In eerste instantie werd dit gedaan door de gemaakte CO2-uitstoot te compenseren. Een berekening werd gemaakt van de milieueffecten van de verhuizing, en vervolgens werd er een compensatieplan gemaakt om de verhuizing – op papier – CO2-neutraal te maken.

CO2-neutraal verhuizen via compensatie kreeg veel navolging in de verhuisbranche, en is nu zelfs een norm van de Erkende Verhuizers. Om die reden wilde Aad de Wit zich graag echt onderscheiden. 90% van de daadwerkelijke CO2-uitstoot bij verhuizingen werd veroorzaakt door het wagenpark. Sinds oktober 2011 biedt Aad de Wit Verhuizingen daarom CO2-neutrale verhuizingen aan zónder compensatie, met gebruik van elektrische vrachtwagens. Naast de verminderde uitstoot is een extra voordeel, vooral in stedelijk gebied, dat de elektrische voertuigen heel stil zijn.

Inmiddels zijn twee van de vijf vrachtwagens van Aad de Wit volledig elektrisch. De eerste, type AGV E-TGL, heeft een accu van 120 kWh en een actieradius van ongeveer 150 kilometer. Daarmee kan deze truck verhuizingen uitvoeren in de regio Groot-Amsterdam. De tweede truck, van het bedrijf Hytruck, heeft een grotere actieradius van zo’n 250 kilometer, op basis van de grotere accu van 200 kWh. Voor 9 op de 10 verhuizingen is deze afstand voldoende.

Verwacht wordt dat de andere vrachtwagens op termijn ook vervangen kunnen worden door schone voertuigen. De ontwikkeling van accu’s en brandstofcellen gaat zo snel dat schone vrachtwagens naar verwachting binnen enkele jaren een afdoende actieradius hebben voor alle verhuizingen.

Naast de elektrische vrachtwagens heeft Aad de Wit Verhuizingen ook elektrische bestelbussen, en de directie rijdt in elektrische personenwagens. Het bedrijf is hiermee een voorbeeld voor de gehele branche, dat verhuizingen echt duurzaam kunnen zijn (en niet alleen via CO2-compensatie).

Financing

De eerste elektrische vrachtwagen voor Aad de Wit Verhuizingen was een primeur in Nederland. Bij de aanschaf van de vrachtwagen kreeg het bedrijf financiële ondersteuning van onder andere de Stichting DOEN en stroomleverancier Greenchoice.

De tweede vrachtwagen was onderdeel van het Proeftuinproject Elektrisch Rijden van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De overheid heeft hierbij dan ook een gedeelte van de meerkosten van de elektrische vrachtwagen voor zijn rekening genomen.

Investment and operating costs

Een elektrische vrachtwagen is ongeveer vier keer zo duur als een traditionele vrachtwagen. Dit komt doordat het in feite een gewone vrachtwagen is waar vervolgens de dieselmotor uit wordt gehaald en vervangen door elektrische aandrijving. De operationele kosten liggen wel iets lager dan bij traditionele vrachtwagens, maar niet zo veel dat de investeringskosten daarmee terugverdiend worden.

De reden voor Aad de Wit om elektrische vrachtwagens te gebruiken is dan ook niet om kosten te besparen, aangezien het geen financieel gewin oplevert. De belangrijkste redenen daarentegen zijn het voldoen aan de Amsterdamse milieuzoneregels, ook als deze in de toekomst strenger worden, en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Aad de Wit heeft MVO hoog in het vaandel staan en wil een koploper zijn op het gebied van duurzaamheid. Om de eerste te zijn bij dit soort maatregelen levert natuurlijk ook publiciteit op.

Savings

Door gebruik te maken van elektrische vrachtwagens en groene stroom is er bij het verhuizen geen enkele directe uitstoot van broeikasgassen meer, er is dus een besparing van 100%: zero-emission! De leverancier van de tweede vrachtwagen, Hytruck, heeft berekend dat de vrachtwagen zelfs als er gebruik zou worden gemaakt van ‘grijze’ stroom 66% minder CO2 uitstoot, en 80% minder NOx.

Further details

How was the green solution financed?: